Westelijke parallelroute open per 1-10-2013

Geplaatst 1 okt. 2013 00:03 door Jasper Breurkens   [ 1 okt. 2013 00:03 bijgewerkt ]

De Westelijke Parallelroute, de weg ten westen van het spoor Nijmegen-Arnhem in Lent, gaat deze dinsdag open voor alle autoverkeer. Deze verbindt de ovatonde bij Ressen met de Graaf Alardsingel in Lent en vanaf eind november 2013 de nieuwe Stadsbrug De Oversteek.

In 2007 nam de gemeenteraad van Nijmegen het besluit om, met het oog op extra verkeersdrukte in het deel van Nijmegen ten noorden van de Waal, een extra route aan te leggen richting de nieuwe stadsbrug.

De Westelijke Parallelroute is al die jaren 'een projectnaam' geweest. Na de opening heet deze ruim 2 kilometer lange weg de Margaretha van Mechelenweg. Margaretha van Mechelen was aan het begin van de 17e eeuw de geliefde van prins Maurits van Oranje. Naar deze prins is de Prins Mauritssingel (N325) in Lent genoemd.

Op de Margaretha van Mechelenweg zal 50 kilometer de maximumsnelheid zijn. Deze weg kenmerkt zich verder door 2 keer 1 rijstrook. Belangrijkste functie van de nieuwe weg is, aldus de gemeente Nijmegen, om de drukke Prins Mauritssingel te ontlasten op momenten dat daar veel verkeersaanbod is.