Landelijke Dag van de Bouw

Geplaatst 24 mei 2013 04:05 door Jasper Breurkens   [ 24 mei 2013 04:08 bijgewerkt ]

Op zaterdag 1 juni 2013 zijn twee grote Nijmeegse bouwprojecten opengesteld voor het publiek. Geinteresseerden kunnen tussen 10:00 en 16:00 uur een kijkje gaan nemen bij het project Ruimte voor de Waal en bij de bouw van de nieuwe Stadsbrug De Oversteek. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Op deze dag worden in het hele land bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek.

Speciaal voor deze dag is er een route uitgezet die start bij de bouwkeet van i-Lent (Stadseiland Veur-Lent) aan de Griftdijk-Zuid en die eindigt op het bouwterrein van de nieuwe Stadsbrug De Oversteek, en op deze route komt men langs verschillende onderdelen van het project. De route is af te halen op het volgende adres: Griftdijk –Zuid 1-3 te Lent

Bij de Stadsbrug De Oversteek kan het publiek terecht op het bouwterrein aan de Oosterhoutsedijk. Hier kunnen de bezoekers een rondwandeling maken over het bouwterrein en over de noordelijke aanbrug. Medewerkers van de Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen geven tekst en uitleg bij de verschillende onderdelen van het werk en ook voor kinderen is er van alles te beleven.

De bezoekers wordt geadviseerd om de bouwprojecten te voet of per fiets te bekijken. In de directe omgeving zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen voor wie met de auto komt.

Wie de veranderende omgeving eens op een andere manier wil beleven kan tijdens de Dag van de Bouw een ritje maken in het reuzenrad dat vanaf de dag van de bouw en de week erna midden in het projectgebied, achter de bouwkeet van i-Lent staat. Het is de bedoeling dat het rad daar de komende tijd regelmatig staat, op momenten dat het niet ergens anders staat. Een ritje met het reuzenrad kost € 3,-.

 Meer informatie over de beide projecten is te vinden op www.ruimtevoordewaal.nl en www.nijmegen.nl/stadsbrug

 De voortgang van de projecten is ook te volgen via Facebook Ruimte voor de Waal en Twitter @rvdwnijmegen, @BCStadsbrug en @024omarmtdewaal