Kanaalstraat afgesloten van 27-2 t/m 22-3-2013

Geplaatst 1 mrt. 2013 04:33 door Jasper Breurkens
Van woensdag 27 februari tot en met vrijdag 22 maart 2013 wordt ter hoogte van de DAR de Kanaalstraat afgesloten. Dit in verband met de aanleg van de nieuwe aansluiting van de Kanaalstraat op de Verlengde Energieweg. 

De Milieustraat van de DAR is te bereiken vanaf de andere zijde van de Kanaalstraat. De omleidingsroute loopt via de Verlengde Energieweg, Nymaplein, Weurtseweg en Mercuriusstraat. Voor voetgangers blijft het trottoir in gebruik. Als alles volgens planning verloopt wordt de Kanaalstraat vanaf 22 maart weer opengesteld. 

Vorige week is het laatste -nog ontbrekende deel- van de Verlengde Energieweg geasfalteerd, de weg die het Industrieplein verbindt met de nieuwe stadsbrug De Oversteek. Deze weg loopt dwars door het bedrijventerrein en gaat met een viaduct over de Weurtseweg. Halverwege de weg zorgt de nieuwe Nymarotonde voor de aansluiting op het Waalfront en Weurtseweg via de Waalbandijk. 

Vanaf 22 maart, wanneer de Kanaalstraat weer wordt opengesteld wordt het nieuwe stuk Verlengde Energieweg tussen Kanaalstraat en Weurtseweg weer afgesloten. Pas in november dit jaar, wanneer de nieuwe stadsbrug De Oversteek in gebruik wordt genomen, gaat de gehele Verlengde Energieweg open.