Informatiebijeenkomst reconstructie Energieweg

Geplaatst 12 feb. 2012 02:31 door Jasper Breurkens
Dinsdag 14 februari 2012 geeft aannemer Heijmans uitleg over de werkzaamheden en de planning van de reconstructie van de Energieweg in Nijmegen. Aansluitend zal de BSN (Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen) een toelichting geven aangaande de huidige status van de bouw van Stadsbrug De Oversteek. 

U bent a.s. dinsdag 14 februari 2012 van harte welkom vanaf 19:30u. aan de Kanaalstraat 401 (bij de DAR).

De werkzaamheden aan de Energieweg zullen gefaseerd worden uitgevoerd. De reconstructie heeft betrekking op het gedeelte vanaf de Neerbosscheweg tot en met het Industrieplein. De werkzaamheden zijn zo gepland dat er in beide richtingen minimaal één rijstrook beschikbaar is. 

Er gaan drie nieuwe rotondes aangelegd worden (Neerbosscheweg ter hoogte van de ANAC, Dr. de Blécourtstraat en Ambachtsweg) en tevens zal het Industrieplein deels worden aangepast. De middenberm wordt over het gehele gedeelte afgesloten en deze middenberm wordt voorzien van bomen. De nieuwe Energieweg wordt voorzien van geluidsarm asfalt, nieuwe verkeerslichten, nieuwe straatverlichting. Waar nodig worden geluidsschermen geplaatst.