Breedtetransport bij sluis Weurt

Geplaatst 22 mrt. 2012 10:51 door Jasper Breurkens
Vrachtwagens breder dan 2.70 meter maken geen gebruik meer van de Energieweg tijdens de reconstructie. Daarom zijn er vorige week maatregelen genomen om de route Industrieweg - Westkanaaldijk geschikt te maken als omleidingsroute. De Industrieweg en de Van Heemstraweg (rotonde) zijn aangepast. Daarnaast zijn er bij de sluis bij Weurt stoplichten geplaatst.

Om tijdens de spits de doorstroming van het verkeer over de route te garanderen worden bloktijden ingesteld voor dit breedtetransport. De brede vrachtwagens (2.70 meter) kunnen alleen gebruik maken van de omleidingsroute tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Tussen 20:00 uur en 6:00 uur en in de weekenden geldt dit eveneens. Op werkdagen tussen 10:00 uur en 15:00 uur zijn de verkeerslichten in werking. De rest van de dag en in het weekend staan de verkeerslichten op knipperen.
Om het breedtetransport in goede banen te leiden wordt bovendien een voorrangsregeling ingesteld: verkeer vanaf de sluis bij Weurt richting Industrieweg zal voorrang moeten geven aan verkeer vanaf het Industrieplein (rotonde). Dit is aanggeven middels borden.